Milyen a jó molinó anyag?

A jó molinó anyag elsősorban ellenáll a környezeti hatásoknak, legyen az kültéri szélsőséges időjárás, vagy hosszútávú, beltéri használat, esetleg dörzsölés, gyakori szállítás. Molinóinkat azért készítjük textilből, mert annak előállítása jóval környezet barátabb a PVC alapú molinóknál. A 7 féle poliészter alapanyagunkat úgy válogattunk össze, hogy mindenféle felhasználásnak megfeleljenek, nemcsak mint molinó és zászló alapanyagok, hanem lakástextilek, játékok is. Ügyfeleinknek lehetőségük van igény szerint választani az alapanyagok közül, de ha erre nincs külön kérés, akkor arra az alapanyagra dolgozunk, ami a termék felhasználásához leginkább alkalmas.

Sima poliészter
(86 g/nm)

kültéri | közepesen áttetsző | enyhén fényes

Ezt az anyagunkat kültéri zászlókhoz használjuk. Könnyű és vékony, egyenletes felületű. A nyomtatott minta 50%-ban látszik a fonák oldalon is, erre figyelni kell szöveg nyomtatásakor. Enyhén fényes.

Vékony sima poliészter
(86 g/nm)

kültéri | erősen áttetsző

Ezt az anyagunkat a leginkább integetős és mini zászlókhoz használjuk. Nagyon könnyű és vékony, enyhén fényes felületű. A nyomtatott minta 90%-ban látszik a fonák oldalon is.

Hurkolt poliészter
(110 g/nm)

kültéri | erősen áttetsző

Ezt használjuk a legtöbbször a kültéri lobogók és molinók, valamint a strandzászlók készítéséhez. A nyomtatott minta 80%-ban látszik a fonák oldalon is. A hurkolt szerkezet miatt rendkívül jól bírja az időjárás viszontagságait.

Vastag poliészter
(220 g/nm)

kültéri, beltéri | nem áttetsző

Kiváló kül- és beltéri molinó anyag; vastagabb és merevebb tartású, mint a hurkolt polyester és sűrű szövésű, így nyomatok élénk és intenzív színűek lesznek, és hosszútávon megőrzik tartósságukat.

Vastag hurkolt poliészter
220 g/nm

kültéri | közepesen áttetsző

Nagyobb méretű kültéri molinókhoz, nagy képek és feliratok prezentálásához ideális anyag. Vastag és merev, de lyukacsosan hurkolt, áttetsző hálószerű szerkezete van. Az ebből készült molinókat nem „tépi” a szél, jól tűrik az időjárás viszontagságait.

Posztó
(270 g/nm)

beltéri | nem áttetsző | matt

Ezt a matt, bársonyos felületű anyagot a leginkább pókerasztal-terítőkhöz, díszpárnákhoz, falvédőkhöz, játékokhoz és egyéb beltéri lakástextil felhasználásra javasoljuk. Az aprólékos minták is jól mutatnak rajta. Impregnált (vízlepergető) változatban is tartunk.

Szatén
110 G/nm

beltéri | nem áttetsző | fényes

Beltéri asztali zászlók, díszzászlók és dekortárgyak alapanyaga, de nemes és kifinomult külsőt kölcsönöz a zászlóknak és molinóknak is. Fényes felületű, a fonák oldal viszont matt, ezért a dísz- és asztali zászlókat dupla anyagból készítjük.

Hozott anyag

Ügyfeleinknek lehetőségük van hozott anyagra is kérni a nyomtatást, de előtte mindenképp egy kis darabon próbanyomtatást kell végeznünk. A hozott anyag csak 100% poliészter lehet, és a nyomtatási hosszúságon felül 1-1,5m anyagot rá kell számolni, ez üresen fog maradni. Maximális szélesség 150cm. A hozott anyagot csak dudára feltekerve fogadjuk el.

Kérjen tőlünk árajánlatot a kiválasztott anyag megnevezésével! Ha nem biztos abban, hogy milyen anyagra szeretné a nyomtatást, akkor írja le elképzelését, szívesen segítünk a döntésben.