Az október 23.-i nemzeti ünnep

Az október 23.-i nemzeti ünnep

1956 október 23.-án Magyarország nemcsak egy forradalom születésének tanúja volt, hanem egy új korszak kezdetének is, amely mély nyomot hagyott a nemzet történelmében. Ezen a napon a zászló nem csupán egy nemzeti szimbólumként jelent meg, hanem a szabadság, az egyenlőség és az ellenállás jelképeként is.

 

 

A történelemkönyvek tele vannak képekkel, melyek azon a napon az utcákra vonuló tömegeket mutatják, kezükben a magyar zászlóval, melynek közepéről eltávolították a kommunista címert. Ez a gesztus nemcsak egy politikai rendszer elleni lázadást szimbolizált, hanem a magyarok vágyát a szabadságra és az önrendelkezésre is.

A magyar zászló történelmünk során mindig is fontos szerepet játszott. Az 1956-os forradalom és szabadságharc idején azonban a zászló különösen kiemelkedő szerepet kapott, mivel a címer eltávolításával a magyar emberek a szovjet megszállás és a kommunista diktatúra ellen tiltakoztak.

 

Intézmények szerte az országban az október 23.-i megemlékezéseken nemcsak a hősi halottak előtt tisztelegnek, hanem az 1956-os események jelentőségét is hangsúlyozzák a magyar zászló méltóságteljes használatával. Mint ahogyan az 1991. évi VIII. törvény meghatározza nemzeti ünnepeinket, az 2011. évi CCII. törvény pedig kimondja, hogy nemzeti ünnepeink alkalmából a zászlót kötelező kitűzni közintézményekre, és az utcákat pedig fel kell lobogózni.

 

A Lénárd Zászlókészítő Kft. több évtizede áll szolgálatára az intézményeknek és magánszemélyeknek egyaránt, hogy az október 23.-i megemlékezéseken méltóképpen tudják kifejezni tiszteletüket és emlékezetüket. A cégünk által készített zászlók kiváló minőségűek, megfelelnek a törvényi előírásoknak és az intézmények protokolláris követelményeinek.

Vissza a blogba